Translate

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Θα πάμε μπροστά;

Σιγά να μην πάμε ... για φούντο πάμε. Το 'χουμε πει, εδώ και χρόνια. Ο λόγος; Αυτό θέλει η πλειοψηφία! Η οποία, όπως έχουμε γράψει δεκάδες φορές, είναι αποφασισμένη να βουλιάξουμε, παρά να αλλάξουμε.
Γιατί αυτή η ανησυχία λοιπόν; Μα για τον απλούστατο λόγο ότι, ο καθένας ανησυχεί για την πάρτη του. Μην βλέπετε τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν για το μέλλον του ΕΚΑΒ. Αν η κυβέρνηση κλείσει το ΕΚΑΒ και προκηρύξει θέσεις οδηγών βοτανολόγου στο Υπ. Περιβάλλοντος, οι 9 στους 10 θα κάνουν αίτηση! Για το ΕΚΑΒ δεν θα ακουστεί κουβέντα.
Βέβαια το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να κλείσει και αυτό το ξέρουν οι "αγανακτισμένοι" υπάλληλοι. Μπορεί όμως να αλλάξει μορφή και αυτό είναι που δεν θέλουν. Το δημοσιοϋπαλληλίκι δεν το χάνουν, αλλά δεν θέλουν να χάσουν και το βόλεμα. Γι' αυτό φωνάζουν και τρομοκρατούν τους συναδέλφους, δήθεν για ιδιωτικοποίηση, κλείσιμο και άλλες τέτοιες ηλιθιότητες!
Το ερώτημα είναι όμως, γιατί δεν μπορούμε να πάμε μπροστά: Ας το δούμε:
Σε όλον τον κόσμο, σε όλες τις Υπηρεσίες, δημόσιες και ιδιωτικές, υπάρχουν δύο (2) Κλάδοι:
Οι επιχειρήσεις και η υποστήριξη των επιχειρήσεων (διοικητική και τεχνική). Ο κάθε κλάδος διοικείται από τα στελέχη του. Και όσο ανεβαίνουμε στην ιεραρχία, η πλειοψηφία των στελεχών προέρχεται από τον κλάδο των επιχειρήσεων, για ευνόητους λόγους.
Αυτό παγκοσμίως, δεν συμβαίνει μόνο στον Στρατό, στην Αστυνομία κλπ, αλλά και σε Υπηρεσίες όπως το ΕΚΑΒ.
Δείτε τώρα τι συμβαίνει στο ΕΚΑΒ. Από αυτό και μόνο, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη. Μία υπηρεσία με την ιεραρχία της, πλήρως αποκομμένη από το πεδίο της μάχης.
Ποιοι καλούνται να καλύψουν αυτό το τεράστιο κενό; Οι συνδικαλιστές!!!
Εντάξει να το δεχτούμε, για να πάμε παρακάτω. Πάνω από το 50% των Πληρωμάτων Ασθενοφόρων είναι πτυχιούχοι ΙΕΚ. Σε τι ποσοστό εκπροσωπούνται στα διάφορα Σωματεία; Σιγή.....
Όσο εμείς κάνουμε μπάνια και μαυρίζουμε, στο ΕΚΑΒ συνεδριάζουν δύο πολύ σοβαρές επιτροπές: Μία για Οργανισμό και μία για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Σε τι ποσοστό εκπροσωπούνται οι πτυχιούχοι ΙΕΚ ΕΚΑΒ; Εντελώς τυχαία, ελάχιστο. Θα μπορούσε να ήταν και μηδενικό!
Τι Οργανισμός θα προκύψει από αυτή την επιτροπή και σε τι θα εξυπηρετεί το μέλλον του ΕΚΑΒ; Θα εξυπηρετεί το μέλλον του Διοικητικού, του Τεχνικού, του Νοσηλευτή, του Γιατρού, αλλά μην περιμένετε να εξυπηρετεί το μέλλον του Διασώστη. Θα εξυπηρετεί όλους αυτούς, οι οποίοι ακόμη κι αν δεν υπήρχαν, το ΕΚΑΒ θα δούλευε. Ο κορμός του συστήματος όμως, τα Πληρώματα των ασθενοφόρων, δεν θα φαίνεται πουθενά. Και όποιος θέλει βάζουμε και στοίχημα δημοσίως, στο Internet, να το βλέπει και ο Υπουργός, τον οποίο θα προσπαθήσουν να παραμυθιάσουν, ότι έφτιαξαν καινούριο Οργανισμό! Ντεμέκ που λένε και οι Βόρειοι!
Για την άδεια ασκήσεως τα ίδια και χειρότερα. Όταν δούμε αυτό που θα μαγειρέψουν, θα τρίβουμε τα μάτια μας. Μπορεί και να μας πέσουν και να τα ψάχνουμε. Εκεί περιμένουμε από τους Γιατρούς να μας σώσουν, γιατί κάποιοι συνάδελφοί μας θέλουν να την δώσουν σε όσους έχουν απολυτήριο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Για ΙΕΚ, ούτε κουβέντα.
Πάμε λοιπόν πάλι στην εκπροσώπηση. Όταν τους ψηφίσαμε, δεν ξέραμε ότι αυτοί θα μας εκπροσωπήσουν στην Διοίκηση και σε διάφορες τέτοιες επιτροπές; Σκέφτηκαν οι πτυχιούχοι ΙΕΚ, να στείλουν δικούς τους στα διάφορα όργανα, για να εκπροσωπούνται και τα δικά τους συμφέροντα; Όχι στενά συντεχνιακά συνάδελφοι, αλλά αν ο πτυχιούχος δεν είναι το μέλλον του ΕΚΑΒ, ποιος είναι; Ο κάθε αγροτοσυνδικαλιστής;
Εκλογές θα ξαναγίνουν. Όπως βλέπετε δεν μιλάω για κόμματα και παρατάξεις. Μιλάω για το μέλλον μας. Αν δεν είναι ήδη αργά! Την εποχή λοιπόν που ζούμε, μικρή σημασία έχει αν ψηφίζουμε Δεξιά, Αριστερά, ή Οικολόγους. Μεγάλη σημασία έχει, ποιον ψηφίζουμε!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κριμα που εφαγα 3 χρονια απο την ζωη μου για το εκαβ(2σχολη και ενα χρονο μετα πιστοπιηση)δουλεψα ενα χρονο επικουρικος και την ιδια δουλεια με μενα εκανε τηλεφωνητης υε,τραυματιοφορεας υε,νοσηλευτης με ειδικευση στην ψυχιατρικη και επιμελητης υε μεταταγμενος απο δημο της περιοχης και οδηγοι της εθελ.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως εχεις απολυτο δικιο