Translate

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Άλλη μία καταδίκη του ΕΚΑΒ

Κατ' αρχήν η είδηση, όπως την δημοσιεύουν τα ΝΕΑ:
Καταδίκη λοιπόν (μία από τις πολλές) και 270 χιλ. αποζημίωση, για τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου στην Λ. Κηφισίας, αφού το ΕΚΑΒ έφτασε στο τροχαίο με 55 λεπτά καθυστέρηση. Για λόγους επαγγελματικής διαστροφής σκέφτηκα ότι με αυτά τα χρήματα αγοράζουμε 27 καινούριες μηχανές.
Από την άλλη σκέφτηκα ότι λίγα δώσαμε. Έπρεπε να πάμε στο Δικαστήριο και να πούμε στον Πρόεδρο ότι δεν χάθηκε μόνον αυτός εξ' αιτίας μας. Καθημερινά πεθαίνει κόσμος, με τον τρόπο που δουλεύει αυτός ο Οργανισμός. Γιατί και αμέσως να πήγαινε το ασθενοφόρο, ο τραυματίας παίζει ρουλέτα. "Θα βγάλει κανείς την ambu να με αερίσει, ή θα με πετάξει στο φορείο και θα κάνει αεροπλανικά στην Κηφισίας, για να το παίζει και ήρωας μετά, ότι πήγε σε 5 λεπτά στο ΚΑΤ;".
Προχτές (τον δεκαπενταύγουστο) στην Ομόνοια ετοιμαζόμουν να σχολάσω, όταν μου έδωσε λιποθυμία στη Νέα Χαλκηδόνα. Βρήκαμε έναν χρήστη σε άπνοια στην αγκαλιά την μάνας του, η οποία έκλαιγε και φώναζε "το έχασα το παιδί μου". Αμέσως μετά ήρθε και το ασθενοφόρο. Δεν θυμάμαι ποιο ήταν, το Α16 νομίζω. Μια χαρά τον αερίσαμε και τον υποστηρίξαμε. Ξέραμε ακριβώς τι να κάνουμε και οι συνάδελφοι του ασθενοφόρου και μεις. Σε 20 λεπτά σηκώθηκε και οι δικοί του δεν το πίστευαν. Δεν τον διασωλήνωσε κανένας γιατρός, δεν ήρθε καμιά Κινητή Μονάδα. Γιατί αυτό γράφει στην απόφαση του Δικαστηρίου για το τροχαίο στην Κηφισίας. Ότι αν πήγαινε Κινητή Μονάδα θα τον έσωζε. Παραμύθια.
Ήθελα να ήξερα ποιοι πάνε στα Δικαστήρια υπεράσπιση του ΕΚΑΒ. Αυτές τις βλακείες λένε και περιμένουν να τους πιστέψουν οι Δικαστές; Ότι δήθεν "δεν υπήρχε Κινητή Μονάδα κύριε Πρόεδρε για να σωθεί το παιδί, αφού οι Διασώστες είναι οδηγοί και τραυματιοφορείς και γενικώς άσχετοι;" Είναι άνθρωποι που εργάζονται στο ΕΚΑΒ; Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουν την αποστολή του ΕΚΑΒ; Ή γενικώς δεν ασχολούνται καθόλου, παρά σκέφτονται πότε θα περάσουν οι μέρες για να ξαναπληρωθούν;
Εμείς από την άλλη, ως πότε θα ανεχόμαστε, από τη μια να μας πετσοκόβουν τους μισθούς και από την άλλη να πληρώνονται ένα τσούρμο κοπρίτες;
Και δεν με πειράζει που πληρώνονται αυτοί, ούτε οι αποζημιώσεις που πληρώνει το ΕΚΑΒ. Η προσβολή με νοιάζει, σε όλους εμάς που ψοφάμε στο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: