Translate

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Γιατροί λοιπόν...

Μπαίνω απ' ευθείας στο θέμα, για να μιλήσω σοβαρά.
Όταν πιάνουμε αυτή την συζήτηση, κατ' αρχήν πρέπει να αποφεύγουμε την λακκούβα περί καλών και κακών Γιατρών. Δεν μας αφορά. Τελεία.
Η ερώτηση: Χρειάζονται γιατροί επειγοντολόγοι;
Η απάντηση: Ναι αλλά όχι στο ΕΚΑΒ. Είναι απαραίτητοι στα ΤΕΠ των Νοσοκομείων. Και δώστε λίγο προσοχή σ' αυτό. Γιατροί με Τίτλο Ιατρικής Ειδικότητας στην επείγουσα ιατρική. Όπως στα Πολιτισμένα Κράτη. Όχι μαϊμού επειγοντολόγοι, που ψάχνουν επί κάτι μήνες στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ από που κλάνει το μπαρμπούνι και μόλις πάρουν το χαρτί δεν έχουν αντικείμενο.
Και σκεφτείτε σκηνικό: Γιατρός εκπαιδευτής ΕΠΙ, που έχει 10 χρόνια να μπει σε χειρουργείο, να κάνει αναφορές στην ανατομία και φυσιολογία του αναπνευστικού και να μιλάει για φαρμακολογία, σε εκπαιδευόμενο της ΕΠΙ που μόλις βγήκε από το χειρουργείο. Να πάω κι εγώ να δείξω στον Σουμάχερ πως να στρίβει στην Μόντζα.
Για την Ειδικότητα της Επείγουσας Ιατρικής και για την δουλειά στα ΤΕΠ, δεν θα κάνω καμία αναφορά, γιατί θα ήταν προσβλητικό για τους πολύ σοβαρούς επιστήμονες που ασχολούνται πολλά χρόνια με το θέμα. Και είμαι σίγουρος, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, πως σύντομα θα τα καταφέρουν. Αλλά κι αν δεν τα καταφέρουν, θα έρθει η Ευρωπαϊκή Ένωση με μια από τις σφαλιάρες που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, να μας το επιβάλει νταβατζιλίκι. Και καλά θα κάνει.
Αφού δεν μας αφορά το θέμα, γιατί το κουβεντιάζουμε; Δεν είπε κανείς ότι δεν μας αφορά.
Χρειαζόμαστε Επιστημονικό Συμβούλιο, το οποίο θα ορίζει το "ιατρικώς αποδεκτό", σε οτιδήποτε κινείται στο ΕΚΑΒ. Για να μην έρχονται κάτι τυχαίοι Διοικητές και βγάζουν κατευθύνσεις σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.
Θα καθορίζει και θα υπογράφει τα Πρωτόκολλα. Θα ελέγχει την εφαρμογή τους και πολλά άλλα.
Επιστημονικό Συμβούλιο αποτελούμενο από Γιατρούς Επείγουσας Ιατρικής.
Μας αφορά για να γίνει η περίφημη επικοινωνία με το ΤΕΠ, να ενημερώνουμε και να παίρνουμε ιατρικές οδηγίες πέρα από τα πρωτόκολλα.
Τώρα μπορεί κάποιος να βάλει 100 ερωτήματα. Η απάντηση είναι σε όλα η ίδια: Όπως γίνεται στα Πολιτισμένα Κράτη.
Παραδείγματα:
Χωρίς κινητές Μονάδες, ποιος θα κάνει τις διακομιδές; Οι Κινητές Μονάδες των Νοσοκομείων. Είναι δική τους δουλειά.
Ποιος θα κάνει τις αεροδιακομιδές; Ίδια απάντηση.
Ποιος θα στελεχώσει τα ιατρεία που έχει εγκαταστήσει το ΕΚΑΒ σε διάφορα σημεία; Δεν με αφορά. Να τα ξεεγκαταστήσει και όποιος θέλει ιατρείο να προσλάβει προσωπικό και να το πληρώνει.
Και πάει λέγοντας.
Και ξαναπάει η Μαριλίζα στο Γιώργο, με άλλα τόσα εκατομμύρια οικονομία. Και άσε τα λαμόγια και τους υπερασπιστές του δικαιώματος στην τεμπελιά, να μιλάνε για εκχώρηση αρμοδιοτήτων και να φωνάζουν συνθήματα του Μάη του '68. Και για την ταμπακιέρα να μην λένε κουβέντα.
Καλή Πρωτοχρονιά και εδώ είμαστε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κυριάκο συμφωνώ μαζί σου , αλλά για να αλλάξουν τα πράγματα υπάρχει μεγάλη απόσταση μέχρι το : ( ΘΕΛΩ ) . ‘δεν εννοώ τον εαυτό μου’.
Ξέρεις ότι αν αποφασίσουν οι παραπάνω από μας ν΄ αλλάξουν την σημερινή κατάσταση θα έρθουν αντιμέτωποι με πολύ κόσμο , όπου θα προκύψει ένα μεγάλο κόστος (πολιτικό – οικονομικό – οχαδερφικό κ.τ.λ.) , οπότε βάζουν μπροστά την λεξούλα ( ΔΕΝ ) και έτσι παραμένουμε στα ίδια (ούτε γάτα , ούτε ζημιά) .
Μιλάς για αλλαγές που είναι εφικτές και χωρίς μεγάλο κόστος , συμφωνώ μαζί σου όμως υπάρχει ένα μεγάλο αλλά ,(και εξηγώ )
Το ΕΚΑΒ ΒΟΛΟΥ επισκέφτηκαν μέχρι σήμερα 3 Πρόεδροι , Ρέσσος , Κεκερής , Παπαευσταθίου , στους οποίους έκανα την ίδια ερώτηση !!!
Έχετε κλείσει ραντεβού με τον – την Υπουργό Υγείας και κάθεστε στο σαλόνι του Υπουργείου περιμένοντας να σας δεχτεί , την στιγμή λοιπόν που είναι η ώρα να περάσετε στο γραφείο του Υπουργού εμφανίζεται ένας Μάνατζερ (πρόεδρος ) Νοσοκομείου χωρίς ραντεβού , ποιόν θα περάσει μέσα ο Υπουργός ???????
Δεν το περίμενα αλλά ήταν και οι 3 ειλικρινής στην απάντηση τους : Τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου φυσικά !!!!!
Αυτό φίλε νομίζω ότι λέει πολλά για το πώς μας βλέπει η ηγεσία .


Στεργιόπουλος Βασίλης


Καλή χρονιά σε όλους

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Όλα αυτά που λες Βασίλη είναι όπως τα λες. Ούτε η Διοικήσεις θέλουν την αλλαγή, ούτε οι πολιτικές ηγεσίες επιθυμούν την "επανίδρυση του κράτους", για λόγους που όλοι γνωρίζουμε.
Αλλά ούτε και μεις θέλουμε ν' αλλάξει το ΕΚΑΒ, για λόγους που έχω αναλύσει εκτεταμένα.
Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο που αναφέρεις, στο οποίο στηρίζω την αισιοδοξία μου. Η λέξη "ΚΟΣΤΟΣ".
Βλέπεις το λαμόγιο ο Έλληνας, αφού έφαγε τα λεφτά του, άρχισε τα μνημόσυνα με ξένα κόλυβα. Συνέχισε τις μίζες και τις κομπίνες, τους διορισμούς και τα ρουσφέτια με λεφτά δανεικά από την Ευρώπη. Είναι σαν να έχεις μια πιστωτική και αντί να την χρησιμοποιήσεις για να φας και να ντυθείς, να πας στα μπουζούκια και να κερνάς κιόλας. Και μπορεί οι κουτόφραγκοι να μην είναι σπίρτα, αλλά τώρα που μας πήρανε γραμμή, θα μας πατήσουν σαν σκατά και θα σκουπίσουν και τα παπούτσια.
Όταν λοιπόν δουν, ότι δεν γίνεται μείωση των δαπανών του Δημοσίου, θα μας καθήσουν στο σβέρκο και θα ρωτάνε πως δουλεύει και πόσα ξοδεύει, ο κάθε οργανισμός ξεχωριστά.
Γι' αυτό με βλέπεις και σε κάθε πρόταση που κάνω, αναφέρω και το χρήμα που γλυτώνει το ΕΚΑΒ.