Translate

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Οι Πρόεδροι του ΕΚΑΒ

Κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε αλλαγή πολιτικής ηγεσίας, αναπτύσσεται μια σχετική προεδρολογία. Πολλοί προσπαθούν να μαντέψουν, ή να πληροφορηθούν προκαταβολικά, ποιος θα αναλάβει.
Σε άλλους Οργανισμούς επικρατεί μεγάλος αναβρασμός, γιατί παίζονται πολλά. Εμάς δεν μας ξέρει κανένας, οπότε οι Πρόεδροι, ή διορίζονται από σπόντα, ή από δική τους πρωτοβουλία.
Οι συνάδελφοι βέβαια, λίγο ενδιαφέρονται για την κεφαλή του Οργανισμού κι αυτό για πολλούς λόγους. Κατ' αρχήν, όλοι είναι πεπεισμένοι, πως είναι συμφέρον όλων, το ΕΚΑΒ να μείνει εκεί που είναι, δηλαδή 40 χρόνια πίσω. Αυτό συνεπάγεται λιγότερη δουλειά, λιγότερες ευθύνες και σχετικό βόλεμα για όλους.
Περισσότερο συζητιέται ποιοι θα στελεχώσουν το γραφείο πληρωμάτων, για να δίνουν ρεπό και να τακτοποιούν τους συναδέλφους. Από κει και πέρα, ανάπτυξη για τον ΕΚΑΒίτη σημαίνει, καινούριες χάντρες και καθρεφτάκια, δηλαδή καινούρια ασθενοφόρα, περισσότερο προσωπικό και αν αυτό δεν γίνεται, να βγουν οι μέσα να δουλέψουν έξω.
Όπως εξήγησα σε πολλούς, δεν υπάρχει περίπτωση να διοριστεί στο ΕΚΑΒ ικανός Πρόεδρος. Εξ' ορισμού θα είναι άσχετος, ακόμη κι αν επιλεγεί κάποιος μέσα από το ΕΚΑΒ. Γιατί κανείς στην Ελλάδα δεν έχει σπουδάσει "Ανάπτυξη και Διαχείριση Υπηρεσιών Επειγόντων". Το αν θα είναι επιτυχημένος, εξαρτάται από την διάθεση που θα δείξει να μάθει. Με την ανακοίνωση λοιπόν του ονόματος, τίποτα δεν θα αλλάξει στο ΕΚΑΒ.
Βέβαια και μόνο η απομάκρυνση της σημερινής διοίκησης θα αλλάξει πολλά πράγματα. Θα σταματήσει τουλάχιστον ο κατήφορος και ίσως αποτραπεί η πλήρης διάλυση και ολοκληρωτική καταστροφή. Θα πρέπει να κουραστούμε για να αλλάξουμε νοοτροπία σε 2 - 3 τελευταίες σειρές συναδέλφων, οι οποίοι έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο ΕΚΑΒ, εκπαιδευόμενοι ότι δημόσιο σημαίνει ρουσφέτι και ρουφιανιά.
Από μια διοίκηση, που είχε σημαία της την ανικανότητα, το κόμπλεξ κατωτερότητας και ήρθε ως κατακτητής να αρπάξει ότι προλάβει. Φεύγει αφήνοντας τον Οργανισμό μισοκατεστραμένο, αλλά δεν γνωρίζει πως υπάρχει τέτοιο δυναμικό που σύντομα θα φτάσει το ΕΚΑΒ, εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Και μιλάω για το υγιές δυναμικό του ΕΚΑΒ. Αυτό που περιορίστηκε και διώχθηκε με κάθε τρόπο τα τελευταία χρόνια. Και όχι γι' αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην παραγωγή ροζ σκανδάλων και κουτσομπολιών. Και ελπίζω σε λίγο οι συνάδελφοι στα πηγαδάκια, να συζητούν για τα επόμενα βήματα του Οργανισμού και όχι για βιντεοκλίπ με παρτούζες.

7 σχόλια:

νονος είπε...

για ολα στο εκαβ φτανε οι καινουργιοι συνδελφοι?το εκαβ ειναι απ το 1985 κ οχι απο το 2004...οταν σε 'φαγανε' απο τις αερ/δες,δε καρπωθηκε τη θεση σου ΄νεος'!!!καποιο λαμογιο στην 'εφαγε'..κ τωρα με την 'αλλαγη' καποια λαμογια θα φανε την θεση των 'αλλων΄...προσωπικα εγω,ανηκω στη γενια του 2000 κ μετα.το τροπο δουλειας μου τον εμαθε καποιος 'δικος' σου κ οχι καποιος 'νεος'...οτι κ να γινει,εγω θα μετεφερω το πρεζακι κ τη γιαγια απ το 'πεμπτο' χωρις...δε θα γινω ιπταμενος κ θα σνομπαρω πληρωματα σε νοσοκομεια....δε θα κουβαλαω απο νησι,'ρουσφετακια' βουλευτων κ υπουργων πονοδοντους κ κολικους...κ μια συμβουλη=μη το κανεις προσωπικο προβλημα με τους 'νεους',ξερουν να απαντουν,γιατι αυτοι εχουμε απομεινει εξω στο δρομο....

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Ξαναδιάβασε την ανάρτησή μου.

Ανώνυμος είπε...

09/10/2009

Τις παραιτήσεις όλων όσων απαρτίζουν τα συλλογικά όργανα σε νοσοκομεία, επιτροπές και εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας ζήτησε το απόγευμα της Παρασκευής η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Έτσι, τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει στελεχιακή αναδιάρθρωση όλου του τομέα Υγείας.

Στο σχετικό έγγραφο – το οποίο απέστειλε αρμοδίως η γενική διευθύντρια του υπουργείου Αλ. Παπαδιά – αναφέρεται ρητώς οτι θα πρέπει να υποβληθούν οι παραιτήσεις όλων των μελών των συλλογικών οργάνων. Αυτό σημαίνει ότι παραιτούνται τα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων και όλων των άλλων φορέων του ΕΣΥ, η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας και μια σειρά από άλλες επιτροπές και όργανα. Εξαιρούνται μόνον τα εκλεγμένα μέλη των σωματείων και οι εκπρόσωποι φορέων που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας. Για τους διοικητές των νοσοκομείων θα ακολουθήσει, πιθανότατα, νεότερη οδηγία καθώς οι διοικητές έχουν διοριστεί με άλλες διαδικασίες και όχι ως μέλη συλλογικών οργάνων. Έτσι, με βάση το παραπάνω έγγραφο, παραιτούνται από τα διοικητικά συμβούλια αλλά όχι και από τη θέση του διοικητή.

Πάντως, μέχρι να αποφασιστεί η… τύχη τους από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεν έχουν δικαίωμα να υπογράφουν παρά μόνο για τα εντελώς απαραίτητα. Κι αυτό γιατί το απόγευμα της Παρασκευής διανεμήθηκε και δεύτερο έγγραφο προς όλες τις υγειονομικές περιφέρειες και – κατ’ επέκταση – στα νοσοκομεία. Το υπέγραφε η ίδια η κ.Ξενογιαννακοπούλου, δίνοντας εντολή προς καθε υπηρεσιακό παράγοντα να μην υπογράφει τίποτα, παρά μόνο αποφάσεις που αφορούν σε «εξαιρετικά επείγοντα» θέματα τα οποία σχετίζονται με την απρόσκοπτη καθημερινή λειτουργία των μονάδων Υγείας.” Με λίγα λόγια..."ξεκίνα να μαζεύεις τα συμπράγκαλά σου απο το γραφείο σου, κ. πρόεδρε και άντε στην ευχή της Παναγιάς, μπας και έρθει κανένας σωστός και βάλει μια τάξη στο χάος.

bela είπε...

Πές τα νονέ...

Μόνο στο ΕΚΑΒ γινονται αυτά:
Από το πουθενά, Εκπαιδευτές, Ιπτάμενοι, "καθηγητές", εργατοπατέρες, κ.α....
Ποιό Πανεπιστήμιο δίνει τετοιους τίτλους άραγε?
Σε λίγο θα βγεί κανένας και θα λέει οτί είναι αστρονάυτης του ΕΚΑΒ και αν θές μην τον πιστεύεις!!!
Τέλος πάντων πιστεύω ότι, η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλαξει, διότι οι νύν παραπονούμενοι απο την τέως κυβέρνηση = διοίκηση θα κοιτάξουν να βρούν μιά θέση πραγματικά που τους "αξιζει", ξιλόνοντας τους νυν ευνοούμενους από προνομιακές θέσεις που κατέχουν.
Έτσι δικαιολογούνται και τα εν αφθονία παρκαρισμένα Ασθενοφόρα που δεν υπάρχουν πληρώματα να τα δουλέψουν.
Αυτό βέβαια θυμίζει λιγάκι τον παλιό ΟΤΕ όπου ένας έσκαβε και 10 κοιτούσαν και έδιναν εντολές... Να χαιρόμαστε τον ΟΤΕ γιατί και το ΕΚΑΒ καπώς έτσι θα καταλήξει...
Κι΄ολα αυτά μέσα στο ΕΚΑΒ, γιατί ΕΚΑΒΙΤΕΣ που δουλεύουν παράλληλα σε ιδιωτικά ασθενοφόρα
για extra εισόδημα δεν μετράει αν είσαι πολιτικοποιημένος, super εξυπνος ή αν είσαι καλός γλύφτης. Μετράει αν κάνεις σωστά ή όχι την δουλεία σου και άν κάνεις για την δουλειά που σου έχουν αναθέσει να κάνεις. Στην περίπτωση αυτή κανένας δεν μιλάει, απλά λένε και ευχαριστώ...
Και όταν το Κράτος θα Διδάξει στους Ελληνάρες παιδία τότε υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι σ΄αυτή τη χώρα και κυρίως σε κάτι "φτασμένους" Δημοσιουπαλληλάρες που το μόνο που ξέρουν είναι να λένε ή να γράφουν βλακείες.

νονος είπε...

για το κειμενο ΄δημοσιοι υπα/λοι΄ σε ποιον απευθυνεσε?

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Είναι συνθηματικό, ξέρουν αυτοί. Εσύ την δουλειά σου. Έχεις το δικό σου άγχος εσύ. Δεν ξέρεις ακόμη τι σου φταίει και με ποιον να τα βάλεις.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι καλημέρα … είχα πολύ καιρό να ανοίξω αυτί τι σελίδα, την άνοιξα και είδα πάλι κοκορομαχίες … μετά λύπης μου βέβαια.
Η μεταφορά γνώσεων από τον ένα στον άλλο είναι καλό γιατί αναβαθμιζόμαστε όλοι ,άσχετο το ποιος είναι αυτός που την μεταφέρει , μου αρκεί η γνώση να είναι σωστή και εφαρμόσιμη .(αν διάβασε ,αν πλήρωσε , αν του την μεταφεραν άλλοι δεν έχει σημασία ), το σημαντικό είναι ότι αυτός κάθισε ασχολήθηκε , έμαθε και θέλει να το μεταφέρει στους άλλους .(γηρασκο διδασκόμενος λέει η αρχαία ρύση , και όχι που το έμαθε αυτός και ποιος είναι ? μάλλον μας ενοχλεί το γιατί αυτός και όχι εγώ!!!!!! Δυστυχώς και πάλι δυστυχώς )

(Άλλαξε ο Μανολιος κι έβαλα τα ρούχα αλλιώς) αλλαγή κυβέρνησης , αλλαγή πολιτικής , αλλαγή προέδρων και Δ Σ , όλοι χαιρόμαστε μα την αλλαγή ( είναι σα να βάφεις το σπίτι ,του βάζεις καινούρια έπιπλα και έχεις την ψευδαίσθηση ότι κάτι άλλαξε, αυτό κρατά λίγο καιρό μέχρι να το συνηθίσει το μάτι και μετά πάλι τα εύδια ). Αν δεν γκρεμίσεις το σπίτι να το ξαναφτιάξεις από την αρχή , μια ζωή μερεμέτια θα κάνεις !!!!!
Οι βασιλιάδες που πέρασαν από διάφορα κρότοι στην πλειονότητα ήταν μια χαρά παιδιά , αυτοί που δεν ήταν καλοί ήταν οι αυλικοί , και τώρα θα φύγουν οι μπλε για να μπουν οι πράσινοι , και η κολακεία θα συνεχίζετε .
Μιας και σας αρέσουν οι ιστορίες ακουστέ μια: Στην Γαλλία έγινε ένα συνέδριο για μεγάλους εργοστασιάρχες , στο διάλειμμα τσιμπώντας και πίνοντας πλησίασαν κάποιοι σύνεδροι έναν τύπο ο οποίος στο βιογραφικό του δήλωνε 3 εργοστάσια , ( 2 στην Αμερική & 1 στην Γαλλία ) αλλά ήταν απόφοιτος Δημοτικού .
Των ρωτούν λοιπόν : εμείς έχουμε τελειώσει το Χάρβαρντ , μεταπτυχιακά στα οικονομικά , μάνατζμεντ , και με κάθε είδους παράσημα _ , εσύ με το δημοτικό πως καταφέρνεις και κρατάς τα εργοστάσια ??? και ο τύπος τους απαντά : μπορεί να μην έχω πτυχία , αλλά έχω άξιους συνεργάτες .



Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Στεργιόπουλος βασίλειος