Translate

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Περί καταστροφών 2

Τελικά θα το πιστέψω κι εγώ, ότι είναι γραφτό κάθε φορά που αναφέρομαι στο ΕΤΙΚ, να γίνεται μεγάλος σεισμός. Έγραψα στις 23 Μαρτίου πως θα μιλήσω μία φορά, αλλά δεν μπορώ να μην κάνω αναφορά σε όσα φαιδρά διαδραματίστηκαν στο ΕΚΑΒ, μετά τον σεισμό στην Ιταλία. Και φτηνά την γλυτώσαμε, αφού οι Ιταλοί δεν ζήτησαν βοήθεια.

Έτρεχε χτες η Διοίκηση, να δημιουργήσει μέσα σε μία ώρα, το ΕΤΙΚ που κατάργησε μόλις ανέλαβε την εξουσία. Και να ετοιμάσει αποστολή για την Ιταλία, σε περίπτωση που το Υπουργείο το ζητούσε. Γιατί ούτε το Υγείας, ούτε το Εξωτερικών γνωρίζουν ότι το ΕΤΙΚ είναι πλέον φάντασμα.

Και τι αποστολή θα έστελναν; Άτομα χωρίς καμία εκπαίδευση, που θα νόμιζαν ότι θα πάνε εκδρομή στην Ιταλία και θα επιστρέψουν δοξασμένοι σαν βετεράνοι του Βιετνάμ! Χωρίς εξοπλισμό. Χωρίς ούτε καν ατομικό εξοπλισμό. Τι θα φορούσαν; Τις στολές του ΕΚΑΒ, σε κλιματολογικές συνθήκες Μετσόβου.





Που θα κοιμόταν; Μέσα σε νεκρόσακους οι δανεικοί από την Π. Αεροπορία υπνόσακοι, πριν χρόνια στην Τουρκία, για να μην περνάει η υγρασία, δίπλα στις σκηνές της ΕΜΑΚ. Και μην πει κανείς όχι, γιατί σε ότι αναφέρομαι, έχω στοιχεία και φωτογραφίες.





Που θα πλένονταν;











Τι θα έτρωγαν; Ζητιανιά κονσέρβες από την ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής, ή μπισκότα από το περίπτερο και άλλα είδη, με προσωπική δαπάνη. Όταν βέβαια έρθουν οι εθελοντικές οργανώσεις και αρχίσουν τα συσσίτια λύνεται το πρόβλημα. Ο Διασώστης του ΕΚΑΒ μπαίνει στην ουρά με τους άστεγους και τρώει γεύμα προσφορά από McDonalds και Coca Cola.





Πως επικοινωνούν μεταξύ τους, με το ΕΚΑΒ και με τα σπίτια τους; Με τα κινητά τους, όσοι έχουν roaming. Όσοι δεν έχουν, τράκα κινητό από τον συνάδελφο, ο οποίος μόλις επιστρέψει Ελλάδα θα πληρώσει 800 ευρώ λογαριασμό. Γιατί όλα αυτά; Γιατί στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο, το οποίο έχει δυνατότητα ενσύρματης και κινητής τηλεφωνίας, πλήρεις ασύρματες επικοινωνίες (VHF - UHF - TETRA, simplex - full duplex), δορυφορικές επικοινωνίες, TV, Video, Fax, Internet, καμία συσκευή δεν δουλεύει, γιατί δεν προγραμματίστηκε ποτέ, από το 2004 που τις παραλάβαμε. Σε τι χρησιμεύει λοιπόν αυτό το αυτοκίνητο; Που να ξέρω. Πείτε μου εσείς.


Να σημειώσουμε βέβαια, ότι το αυτοκίνητο που πήρε η Θεσσαλονίκη, δουλεύει άψογα και μάλιστα έχουν προσαρμόσει και τον ηλεκτρικό εργάτη. Η αντίστοιχη δική μας συσκευή, σαπίζει στο υπόγειο 5 χρόνια.


Ποιος θα τα μάθαινε όλα αυτά; Κανείς, αφού ένα καλοστημένο θέατρο στα κανάλια θα τα κάλυπτε όλα και οι συνάδελφοι που θα πήγαιναν στην αποστολή, θα ντρέπονταν να μιλήσουν για την ξεφτίλα που πέρασαν συγκρινόμενοι με τις άλλες αποστολές.
Γιατί αυτοί που θα έπρεπε να ντρέπονται, δεν ντρέπονται καθόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: