Translate

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Οι λαθρεπιβάτες του Συστήματος.

Καθημερινός διάλογος:
- "Μα, ρε παιδιά, 30 χρόνια πληρώνω εισφορές και δεν δικαιούμαι ασθενοφόρο;"
- "Κύριε, με τις εισφορές σας δεν αγοράζετε ασθενοφόρο. Συμβάλλετε να υπάρχουν ασθενοφόρα διαθέσιμα για επείγοντα περιστατικά και το δικό σας δεν είναι τέτοιο".
Δεν του λέμε ψέματα του ανθρώπου, την αλήθεια λέμε, απλά του κρύβουμε κάποια πράγματα. Ότι τα μισά ασθενοφόρα, είναι απασχολημένα να κουβαλάνε ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει ούτε δραχμή σε εισφορές. Μεθυσμένους, λαθρομετανάστες, παραμύθι άστεγους, γύφτους, πρεζόνια, περιθωριακούς, εγκληματίες και ότι φρούτο μπορείς να φανταστείς. Πολλούς από αυτούς και δύο και τρεις φορές τη μέρα! Όλοι οι βρομιάρηδες, οι ελεεινοί και οι απατεώνες, γνωρίζουν απ' έξω κι ανακατωτά τις αδυναμίες του συστήματος. Δωρεάν τηλέφωνο, δωρεάν ασθενοφόρο, δωρεάν νοσοκομείο. Με το ασθενοφόρο μάλιστα μπορούν να διασκεδάσουν, αν θέλουν. Μπορούν να το σπάσουν, να βρίσουν το πλήρωμα, να τους δείρουν, ότι γουστάρουν. Ξέρουν ότι ο ΕΚΑΒίτης είναι τρομοκρατημένη κότα και θα καθίσει να τις φάει. Αν αμυνθεί, θα τον καταγγείλουν και το ΕΚΑΒ θα του κάνει ΕΔΕ.
Έρχονται οι ανάπηροι γυφτοβούλγαροι οργανωμένη εκδρομή στην Ελλάδα, για επαγγελματική επαιτεία. Μόλις τους πλησιάζει αστυνομικός, πέφτουν "λιπόθυμοι". Τρέχει το ΕΚΑΒ. Πλησιάζει η απέλαση για τον λαθροταλιμπάν, παθαίνει "ίωση". Τρέχει το ΕΚΑΒ και αν δεν γίνει εισαγωγή, τρέχει και την επόμενη μέρα που άλλαξε η εφημερία. Ξυπνάει το πρεζόνι απ' την μαστούρα, βλέπει τον δικό του να μην έχει συνέλθει ακόμη και αφού τον ψειρίσει κανονικά, μετατρέπεται σε καλό Σαμαρείτη και τρέχει το ΕΚΑΒ.
Όπως στο Αμερική! Εκεί αν δεν έχεις πάθει ανακοπή για να χρειαστείς ΚΑΡΠΑ, το πρώτο που ρωτάει το πλήρωμα, δεν είναι τι έπαθες, αλλά τι ασφάλεια έχεις και το συμπληρώνει στο δελτίο του. Δεν έχεις; Santa Barbara hospital, να περιμένεις στην διαλογή μέχρι να γίνεις καλά, ή μέχρι να τα τινάξεις. Κι αυτό αν έχεις πρόβλημα. Αν δεν κρίνει το πλήρωμα ότι κακώς κάλεσες και δεν φύγει. Ή αν δεν στο κλείσει στα μούτρα ο τηλεφωνητής!
Εδώ δεν συμβαίνουν αυτά, επειδή δεν έχουμε πρωτόκολλα και κάποιοι μάλιστα αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να μην αποκτήσουμε ποτέ. Μεγάλοι συνδικαλιστές του χώρου, διαφόρων ειδών και προελεύσεων. Για να μπορούν να τρομοκρατούν τους τηλεφωνητές, να παίρνουν όλες τις κάρτες "για να φαίνεται ότι έχουμε πολλή δουλειά και να ζητάμε προσλήψεις", ή "να μην μας κλείσουν και το δώσουν σε ιδιώτες"! Ήθελα να ήξερα, αν έρθει ένα τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών και διαπιστώσει ότι, η Αθήνα γράφει 1000 κάρτες και το Λονδίνο 800, τι θα πουν; Πόσο καλά κάνουμε την δουλειά μας εμείς και πόσο άχρηστοι είναι οι Βρετανοί;
Μία άλλη μέθοδος τρομοκρατίας των τηλεφωνητών είναι ότι, " μπορεί να πεθάνει ο ασθενής και να τρέχουν στον εισαγγελέα"! Και λοιπόν; Όταν μιλούσαμε ήταν καλά και μετά πέθανε! Όταν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ήταν καλά και μετά πέθανε. Βάσει πρωτοκόλλου τον στέλνεις με ταξί και μπορεί να πεθάνει ότι ώρα θέλει.
Τα 2/3 των ασθενοφόρων, έπρεπε να είναι στην στέγαση να δροσίζονται και να περιμένουν το επείγον. Όταν όμως συμβεί το επείγον, δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Θα πάει μετά από μισή ώρα, με εξουθενωμένο πλήρωμα, το οποίο θα κουβαλήσει το πτώμα 3 ορόφους και θα εξαφανιστεί με σειρήνα, για να μην φάει ξύλο! Γιατί; Για να έχουν λόγο ύπαρξης κάποιοι συνδικαλιστές, τους οποίους ανέχεται μέχρι να του δώσουν την μετάθεση που του έταξαν!

7 σχόλια:

Editors 7 είπε...

Thats right.

Ανώνυμος είπε...

Κυριακο, το προβλημα με τα πρωτοκολλα στην Ελλαδα, ειτε αυτα του ΕΚΑΒ ειτε αυτα των ΜΕΘ, ειδικα οταν εχουν να κανουν με λεπτα θεματα σαν αυτα που αναφερεις, ειναι οτι κανενας στο τελος της μερας δεν θελει να βαλει το ονομα του κατω απο το Α ή Β πρωτοκολλο και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν προτιθεται να εμφανιστει σε καποιο δικαστηριο για να υπερασπιστει το πρωτοκολλο.

Ειναι βεβαιο οτι με την εφαρμογη οποιουδηποτε πρωτοκολλου και στραβες θα υπαρξουν και γκρινιες και δικαστηρια θα γινουν και αυτοι που δημιουργησαν τα πρωτοκολλα (πχ Καθηγηταδες) αυτοι που τα ενταξαν στην πρακτικη της υπηρεσιας (Διοικηση) και αυτοι που τα εφαρμοσαν (Πληρωματα) θα κληθουν να δωσουν εξηγησεις για τις πραξεις τους. Απο την στιγμη που κανενας δεν θελει να βγει μπροστα, καθηγητες, πληρωματα, διοικηση, και να πει στον δικαστη οτι αυτο κανουμε διοτι μπλα μπλα μπλα, διεθνεις πρακτικες, ερευνες, κτλ κτλ, να μην περιμενεις και εφαρμογη πρωτοκολλων στην Ελλαδα

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Πρόσεξε λίγο γιατί έχεις μπερδευτεί. Τα πρωτόκολλα δεν τα θεσμοθετεί η Διοίκηση, αυτό γίνεται με νομοθετική ρύθμιση. Το μόνο που κρίνουν τα δικαστήρια, για όσες υποθέσεις φτάνουν σ' αυτά είναι, αν το πλήρωμα ενήργησε σύμφωνα μ' αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Ε τοτε λοιπον να μην υπαρχουν καν πρωτοκολλα. Ουτε καρπα ουτε τραυμα κλπ. Ο καθενας να κανει οτι θελει, απλα να κουβαλαμε... η μαλλον να οδηγουμε ή καλυτερα να μην υπαρχει κοκ (ειδος πρωτοκολλου ουσιαστικα ειναι και αυτο) να πηγαινει ο καθενας οπου θελει... ε?

Ανώνυμος είπε...

Εδώ κυκλοφορούμε με άδειες φιάλες οξυγόνου γιατί δεν μας τις γεμίζει ο προμηθευτής και μερικοί ονειρεύεστε πρωτόκολλα και αναβάθμιση του ΕΚΑΒ! Το σύστημα δουλεύει από δουλεύει από κεκτημένη ταχύτητα, είναι θέμα χρόνου να φρενάρει τελείως.

Καινο Δαιμονιο είπε...

Γιατι, ανωνυμε...πλην ελαχιστων εξαιρεσεων κανουμε κατι διαφορετικο εκτος απο να κουβαλαμε;

Γνωριζει καποιος τα πρωτοκολλα; Τα εφαρμοζει; Ελεγχεται γι αυτο; Εκτος κι αν προτεινετε audit και κυρωσεις για οσους ΔΕΝ εφαρμοζουν τα πρωτοκολλα.
Ειναι διαφορετικο να λεμε ψεμματα στους αλλους μηπως και σωσουμε την δουλεια μας και διαφορετικο να λεμε ψεμματα μεταξυ μας.

Ανώνυμος είπε...

Οτι κινητρο και να εχει ο καθένας που δεν θέλει τα πρωτόκολλα η αλήθεια παραμένει η ιδια: τα μεταξωτα βρακια... Με τα υλικά που ξαφριζουμε απο τα τεπ θα αναβαθμισουμε το ρολο μας; δεν ξερει το κράτος οτι δεν μπορει να υποστηριξει την εξειδικευμενη επειγουσα αντιμετώπιση λογω αφραγκιας και ανοργανωδιας; τα εχει ολα ετοιμα και σκαλωνει η δουλειά στο προσωπικο που αντιδρά. Μια χαρα αλλοθι για τη γυμνια του κράτους.