Translate

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Δωρητές και ευεργέτες.

Πριν 15 περίπου ημέρες, παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ, σε ειδική τελετή, ένα ασθενοφόρο που δώρισαν δύο κυρίες.
Τού έριξα μία ματιά περαστικός και ανεβάζω μερικές επιπλέον φωτογραφίες, από αυτές που έχουν ήδη αναρτηθεί:







Είναι ένα σύγχρονο Citroen Jumper, το οποίο φοράει ένα Ιταλικό κοστούμι, διασκευής ilka. Είχα την ευκαιρία να οδηγήσω ένα τέτοιο, στην πολιτική του έκδοση και εντυπωσιάστηκα από την συμπεριφορά του, οφειλόμενη στην πίσω αυτορυθμιζόμενη πνευματική ανάρτηση. Τα Πληρώματα των ασθενοφόρων, ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό, όταν οι 9 στους 10 ασθενείς που μπαίνουν στο ασθενοφόρο, διαμαρτύρονται ότι "πηδάει, κοπανάει, κουνάει" και ο ένας στους δύο κάνει εμετό. Και όχι μόνον οι ασθενείς, αλλά και οι συνοδοί και ο συνάδελφος που κάθεται πίσω, τουλάχιστον μέχρι να παλιώσει!
Συγχαρητήρια στις κυρίες που το δώρισαν, αλλά το θέμα μου δεν είναι το Jumper βέβαια.
Το ΕΚΑΒ πασχίζει 6 χρόνια να αποκτήσει σύγχρονα ασθενοφόρα. Η μισή περιουσία του Κράτους, σε κτίρια, ιδρύματα, μουσεία, βιβλιοθήκες, υποδομές κλπ, οφείλεται σε δωρεές ευεργετών του περασμένου και του προπερασμένου αιώνα. Αυτοί όμως τελείωσαν.
Κάθε βράδυ στα δελτία ειδήσεων, χορεύουν τα εκατομμύρια από τις μίζες, τα οποία γίνονται βίλες και κότερα. Και αυτή είναι η μοναδική έγνοια του σύγχρονου Έλληνα επιχειρηματία: να φάει όσο το δυνατόν περισσότερα. Να κλέψει ότι προλάβει. Να πάρει από το Κράτος και όχι να δώσει.
Για να ξέρουμε ποιοι είμαστε και που πάμε.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πές και για το ελικόπτερο.
http://olympia.gr/2014/01/15/%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B2-212-%CF%8E%CF%82-vip-%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BF/
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥ

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Πες εσύ ότι θες να πεις.
Εγώ έχω πει ότι οι δευτερογενείς και τριτογενείς αεροδιακομιδές, δεν είναι δουλειά ενός φορές άμεσης βοήθειας, όπως είναι το ΕΚΑΒ.

Ανώνυμος είπε...

1)πολλοί συμπολίτες αλλά και επιχειρήσεις (100 ασθενοφόρα ΕΕΕ)προσφέρουν στο ΕΚΑΒ επειδή πιστεύουν στον εθνικό του χαρακτήρα ή γιατί πιστεύουν/με οτι η υγεία είναι κύριος σκοπός του Ελληνα πολίτη και γιαυτό λέγετε ''Εθνικό'' κέντρο άμεσης βοήθειας κάτι που χάθηκε στο άλλο υπουργείο προστασίας πολίτη και οχι προστασίας ''ΕΛΛΗΝΑ'' πολίτη.
2)απο το τηλεφωνικό εως τα υπόγεια και απο την είσοδο εως την σχολή και απο το γενιματάς εως το πάρκινκ οι εγκαταστάσεις είναι στο καλύτερο μέρος για ενα συντονιστικό ''εθνικό'' κέντρο.
3)εαν η πυροσβεστική δεν μπορεί να προσαρμόσει τις τέχνικές στην Ελληνική πραγματικότητα (έλλειψη ευφυών ανθρώπων ας γίνουν παρελκόμενα αμερικανάκια οπως και το προ.πὀ)
4)όπως είναι προφανές το πρόβλημα δεν είναι το αψυχο υλικό (εγκαταστάσεις, μέσα μεταφορά, τεχνολογία κ.α) αλλά και εδώ το πρόβλημα είναι ο άνθρωπας, ο κομματικός πίθηκας που πάει στο αμφιθέατρο με καφέ, τσιγάρο, φαγητό και βρωμίζει και χαλάει τα πάντα εκεί μέσα.
5) ο Ελληνας γουστάρει το ΕΚΑΒ. την σχολή, τους μορφωμένους επαγγελματίες, την οργάνωσή του και γενικά το θεωρεί δικό του, ''ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ Ε Σ Α Σ '' που το καταστρέφεται όπως αλλους δημόσιους φορείς που δημιουργήθηκαν απο τον κόπο του Ελληνα για τον Ελληνα.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Είναι ένα σύγχρονο Citroen Jumper, το οποίο φοράει ένα Ιταλικό κοστούμι, διασκευής ilka.......
ΗΛΚΑ...γραφεται,και ειναι ελληνικη εταιρια με συναγερμους...κλπ
το κουστουμι του ασθενοφορου ειναι ιταλικο της MOBITECNO
http://66.7.207.80/~weblogic/demo/dpk/mobitecno/index.php
Αυτα απο ενα αναγνωστη σας,απλο οδηγο νοσοκομειου.χωρις πτυχια,αλλα με ενδιαφερον για τη δουλεια του

Κυριάκος Σιδηρόπουλος είπε...

Και μόνο ότι ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου, που ο μισός πληθυσμός χαζολογάει με καρδούλες, υπάρχει κάποιος ο οποίος ασχολείται με ασθενοφόρα, επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για την δουλειά.
Ευχαριστούμε για τις επιπλέον πληροφορίες και να γνωρίζετε ότι, το πτυχίο αποκτάται εύκολα. Η αγάπη για την δουλειά πηγάζει από τον χαρακτήρα του ανθρώπου. Και αυτό ισχύει για όλα τα επαγγέλματα.