Πληροφορήθηκα ότι, κλιμάκιο του ΕΚΑΒ Αθήνας, αποτελούμενο από υπαλλήλους του Συντονιστικού, της πληροφορικής και γιατρό, επισκέφθηκε το Παράρτημα Θεσ/νίκης, για να ενημερωθεί για την λειτουργία, του εκεί Συντονιστικού και να εξετάσει την δυνατότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας στην Αθήνα. Δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να αναφέρω πως, αν ακούσει κανένας ξένος ότι η περιφέρεια μεταφέρει τεχνογνωσία στο Κέντρο, θα μας πετάξει γιαούρτια. Που να ξέρει ο δόλιος, ότι μοναδικός ρόλος της Αθήνας είναι, να κρατάει τα κλειδιά της πόρτας εισόδου στο Δημόσιο και να κάνει τον τροχονόμο στις μεταθέσεις.
Κλείνω την παρένθεση, για να εκφράσω την χαρά μου για την πρωτοβουλία και να δώσω συγχαρητήρια, σ' αυτούς που κάνουν αυτήν την προσπάθεια. Είναι ένα βήμα προόδου και στην Αθήνα θα είναι τεράστια η διαφορά, αν συγκρίνουμε τα μεγέθη.
Πριν 13 χρόνια, στα πλαίσια ενός συνεδρίου στο Εδιμβούργο, επισκέφθηκα το εκεί Συντονιστικό των ασθενοφόρων. Το ίδιο είχα κάνει, στα πλαίσια μιας εκπαίδευσης στην Αμερική. Αν το ΕΚΑΒ μπορούσε να ενσωματώσει τεχνογνωσία των δυτικών, της περασμένης δεκαετίας, θα πήγαινε 50 χρόνια μπροστά. Η γνώμη μου είναι ότι αυτό πρέπει να γίνει. Το ίδιο κλιμάκιο (ή άλλο αντίστοιχο) να πάει στην Βρετανία. Είναι μεγάλο το κόστος; Να κόψουμε το λαιμό μας να τα βρούμε. Η Διοίκηση να τους πληρώσει τα αεροπορικά έξοδα πρώτη θέση και διαμονή σε σουίτα μία βδομάδα. Και να τους πηγαινοφέρνει με λιμουζίνα. Σε μία βδομάδα λειτουργίας ενός σύγχρονου Συντονιστικού, θα έχουμε εξοικονομήσει τα διπλάσια.
Όταν είσαι Αφρική στον προνοσοκομειακό χώρο δεν μπορείς να κάνεις βήματα. Χρειάζονται άλματα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου